SNOWMAN SOUP (varm choklad)
1 glasburk som rymmer 5 dl
1 dl kakao
1 dl rårörsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk mald kardemumma
0,5 tsk salt
2 dl chocolate chips
minimarshmallows
polkagriskäppar
(8 dl varm mjölk tillsätts innan servering)
Blanda kakao, rårörsocker, strösocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma och salt i en bunke.
Häll blandningen i burken och pressa så det blir hårt packat.
Häll på chocholate chipsen och jämna till. Fyll sen upp till kanten med minimarshmallows och skruva på locket. Knyt fast några polkagriskäppar som sen används till att röra om i chokladen med.
Gör lappar eller etiketter att sätta på burken där du skriver information om vad det är, vad som behöver tillsättas och annat som du vill mottagaren ska veta :)
RUDOLPH'S CHRISTMAS COOKIES
1 glasburk som rymmer 1 liter
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rårörsocker
1,5 dl M&M’s peanut (bara röda och gröna eftersom det är
jul!)
1,5 dl chocolate chips
(150 g rumsvarmt smör + 1 ägg tillsätts innan utbakning)
(rullas till 20 lika stora bollar som plattas till något och gräddas 12-15 minuter mitt i ugnen i 200 grader)
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker.
Häll mjölblandningen i botten av burken och tryck till så
det blir ordentligt packat, jag använde min mortelstöt. Häll i havregrynen och därefter muscovadosockret, pressa
ordentligt mellan varje ingrediens så det blir jämna lager och inte blandar sig
alltför mycket.Häll rårörsockret på muscovadosockret och jämna till. Lägg sen försiktigt ner M&M's och avsluta med att fylla upp med chocolate chips.
Gör lappar eller etiketter även till kakburken där det står info om allt som behöver vetas :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar