Mintkyssar är något som jag verkligen förknippar med julen och bara måste ha på mitt godisbord! Dessvärre så brukar det inte alls gå bra för mig att göra dom… Den kokade smeten brukar tyvärr ha en otrevlig förmåga att stelna och klumpa ihop sig innan jag ens har hunnit börja klicka eller spritsa ut den… Inte roligt alls! Nu har jag däremot hittat ett väldigt bra, kladdfritt, smidigt och busenkelt recept.
Ingredienser:
1 äggvita
Pepparmintsarom efter
tycke och smak
3,5 dl florsocker
50 g mörk choklad
Vispa äggvitan fast.
Tillsätt pepparmint och rör om.
Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en smidig massa. Fyll en spritspåse, med rund tyll, med massan och spritsa ut tunna kakor på bakplåtspapper. Låt torka i rumstemperatur minst 6 timmar.
Temperera chokladen och häll i en spritspåse utan tyll (eller ännu bättre, en klämflaska). Klipp
upp ett litet hål och spritsa choklad på mintkakorna.
Låt chokladen torka
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar